Welcome to the Meta(l)verse.

Kortrijk, België – 6 augustus 2024 – Alcatraz, het hardrock- en metalfestival, zette opnieuw de toon door een revolutionaire ervaring te bieden aan zijn festivalgangers. Alcatraz werkt daarvoor samen met TheMeadow.io, een bedrijf dat de festivalweide van de toekomst ontwikkelt door verschillende festivals in één virtuele omgeving te integreren: de Meta(l)verse. Dit project biedt de muziekindustrie en haar ecosysteem nieuwe kansen door nieuwe technologieën toegankelijk te maken voor het brede publiek.

Een voorproefje van de Meta(l)verse

Op het festivalterrein van Alcatraz 2024, dat plaatsvindt van 9 tot 11 augustus, kunnen bezoekers een glimp opvangen van wat de toekomst in petto heeft. In een speciaal opgezette trailer kunnen festivalgangers hun eigen avatar creëren en een virtuele videoclip beleven zoals nooit tevoren. Met behulp van VR-brillen en speciale vesten die de muziek ‘voelbaar’ maken, was deze ervaring een onvergetelijke toevoeging aan het festival.

Meeslepende technologie voor alle leeftijden

Alle bezoekers worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze revolutionaire ervaring en de mogelijkheden van de Meta(l)verse te ontdekken. Want wie denkt dat hi-tech experiences enkel voor de jongere generatie zijn, heeft het mis. Studies tonen aan dat de metaverse de komende jaren zal exploderen in populariteit, vooral in de live- en entertainmentsector, en biedt daardoor kansen voor alle leeftijden.

Hoewel de focus dit jaar vooral op de kennismaking met zulke experiences ligt, heeft Alcatraz grootse plannen voor de toekomst. Luc Van Utterbeeck, oprichter van TheMeadow.io, legt uit: “In de volgende fase zal het Meta(l)verse Alcatraz-eiland uitgebreid worden met extra podia, performances en gamificationopties. TheMeadow.io combineert technologie en muziek op een innovatieve manier. Widem Logistics steunt TheMeadow.io al sinds het begin. Ze geloven in de mogelijkheden van nieuwe technologieën om de muziekbeleving en de betrokkenheid van fans naar een hoger niveau te tillen.”

Focus op beleving

Yvan Vande Ghinste, oprichter en CEO van Widem Logistics: “Toen we hoorden hoe TheMeadow.io en Alcatraz nieuwe technologie gingen inzetten om de beleving van hun bezoekers nog te vergroten, waren we direct enthousiast om hierbij te helpen. Widem Logistics gelooft dat klantbeleving het sleutelwoord is voor elk bedrijf: je moet vandaag niet alleen klanten tevreden houden, je moet ze ook iets extra’s geven, je moet zorgen dat hun ervaring met jouw bedrijf iets speciaals is. En daarbij speelt logistiek en transport een cruciale rol: vaak is het pakje dat bezorgd wordt, de enige fysieke ervaring dat een klant heeft met zijn leverancier.”

Meer vragen? Contacteer:

Widem Logistics

Jo Plehiers
Business Development Manager
+32 477 30 60 30
jopl@widem.eu

The Meadow

Luc Van Utterbeeck
CEO
+32 495 59 28 14
luc@themeadow.io